Extra's bij De PC Senior-boeken

PC Senior is meer dan een gedrukte boekenreeks. Vanaf deze webpagina hebt u toegang tot de extra's bij de boeken, waaronder informatieve en oefenvideo's. Lees de instructies onder de volgende kopjes om een videofilm op YouTube te bekijken of om een online videoles van Digitale Computercursus te volgen.

Spring naar een van de paragrafen hieronder (klik op een onderstreepte hyperlink) voor instructies:

Spring naar een van de boeken hieronder en bekijk de extra's bij het gekozen boek:

 

Hoe bekijkt u een videofilm op YouTube

De videofilms bij deze boekenserie zijn te vinden op de videowebsite YouTube. Zo bekijkt u een filmpje:

  1. Klik op de naam van een video op deze pagina (navigeer met de verticale schuifbalk naar beneden: klik op de schuifknop op de balk, houd de linkermuisknop ingedrukt en sleep de knop omlaag).
  2. Uw webbrowser opent de film en speelt de inhoud af.

 

Hoe bekijkt u de online videolessen van Digitale Computercursus?

Een aantal boeken uit de PC Senior-reeks worden ondersteund door gratis videolessen van Digitale Computercursus. Bezoekers van de website van Digitale Computercursus kunnen de instructiefilms gratis online bekijken. Dit werkt als volgt:

  • Open Internet Explorer en typ het adres van de website van Digitale Computercursus in de adresbalk: www.digitalecomputercursus.nl. Druk op de Enter-toets op uw toetsenbord. Internet Explorer opent de homepage van de gevraagde website.
  • Klik in de navigatiebalk op de knop Naar de cursus.
  • Klik op de optie PC Senior (helemaal linksonder in de navigatiebalk), of klik op een van de boektitels onder het kopje PC Senior. Wanneer u op een boektitel klikt, wordt een lijst met beschikbare oefeningen geopend.
  • Klik in de lijst met videofilms op de eerste film. Hierna worden drie knoppen getoond.
  • Klik op de knop Bekijken om de oefening alleen te bekijken. Klik op de knop Oefening om de zojuist bekeken stappen zelf uit te voeren. Klik op de knop Printen om de stappen met uw printer af te drukken.

 

 

Extra's: Windows 7 voor senioren

Auteur Victor Peters van dit boek heeft inleidende videofilms voor u gemaakt bij de hoofdstukken 1, 2, 3, 4, 5, 7 en 11 van zijn boek. Download de onderstaande bestanden naar het bureaublad van uw computer en speel ze af met Windows Media Player:

 

Ook Digitale Computercursus heeft instructiefilms voor Windows 7 voor senioren gemaakt. Ga naar de website Digitale Computercursus en klik op de titel Windows 7 voor senioren in de categorie PC Senior.

 

Extra's: Fotograferen met een digitale spiegelreflexcamera voor senioren

Digitale Computercursus heeft instructiefilms voor Fotograferen met een digitale spiegelreflexcamera voor senioren gemaakt. Ga naar de website Digitale Computercursus en klik op de titel Digitale fotografie in de categorie PC Senior.

 

Extra's: Photoshop Elements 8 voor senioren

Auteur Victor Peters van dit boek heeft inleidende videofilms voor u gemaakt bij de hoofdstukken 1, 3, 4, 5, 6, 7 en 9 van zijn boek. Download de onderstaande bestanden naar het bureaublad van uw computer en speel ze af met Windows Media Player:

 

Er is bovendien een map met oefenfoto's beschikbaar:

 

Ook Digitale Computercursus heeft instructiefilms voor Windows 7 voor senioren gemaakt. Ga naar de website Digitale Computercursus en klik op de titel Photoshop Elements 8 in de categorie PC Senior.

 

Extra's: Aan de slag met Windows Live voor senioren

Auteur Victor Peters van dit boek heeft inleidende videofilms voor u gemaakt bij de hoofdstukken 3, 5, 6, 10 en 11 van zijn boek. Download de onderstaande bestanden naar het bureaublad van uw computer en speel ze af met Windows Media Player:

 

 

Ook Digitale Computercursus heeft instructiefilms voor Windows 7 voor senioren gemaakt. Ga naar de website Digitale Computercursus en klik op de titel Windows Live in de categorie PC Senior.

 

Extra's: De wereld van internet voor senioren

Auteur Victor Peters van dit boek heeft inleidende videofilms voor u gemaakt bij de hoofdstukken 5, 6, 11 en 14 van zijn boek. Download de onderstaande bestanden naar het bureaublad van uw computer en speel ze af met Windows Media Player:

 

 

Ook Digitale Computercursus heeft instructiefilms voor De wereld van internet voor senioren gemaakt. Ga naar de website Digitale Computercursus en klik op de titel Wereld van internet in de categorie PC Senior.

 

Extra's: Microsoft Office 2010, Word 2010 en Excel 2010 voor senioren

Auteur Wilfred de Feiter heeft video's gemaakt voor Office 2010 voor senioren, Word 2010 voor senioren en Excel 2010.

 

 

Extra's: OpenOffice.org 3 voor senioren

Auteur Marco den Teuling van dit boek heeft twee extra hoofdstukken van zijn boek online voor u klaarstaan. Download het onderstaande bestand naar het bureaublad van uw computer en dubbelklik op het bestand om de hoofdstukken te lezen in Adobe Reader. Wanneer u het programma Adobe Reader mist op uw computer, kunt u het gratis ophalen vanaf de website van Adobe. Wanneer uw webbrowser, bijvoorbeeld Microsoft Internet Explorer, PDF-bestanden ondersteunt, worden de extra hoofdstukken in de browser getoond, nadat u met de linkermuisknop op de hyperlink hieronder klikt.

 

 

Extra's: Pinnacle Studio 15 Ultimate voor senioren

 

Extra's: De iPad voor senioren

 

Extra's: Werken met de Mac voor senioren

 

Digitale Computercursus

 

Hulp bij downloaden

Het downloaden (ophalen) van bestanden vanaf een website naar uw computer schrikt u wellicht af. Vraag iemand met computerervaring om u hiermee te helpen. Volg samen de op deze webpagina beschreven stappen.

 

Windows 7 voor senioren

 

Fotograferen met een digitale spiegelreflexcamera voor senioren

 

Photoshop Elements 8 voor senioren

 

Windows Live voor senioren

 

De wereld van internet

 

Microsoft Office 2010 voor senioren

 

Microsoft Word 2010 voor senioren

 

Microsoft Excel 2010 voor senioren

 

OpenOffice.org 3 voor senioren

 

Pinnacle Studio 15 Ultimate

 

iPad

 

Mac